четвер, 9 лютого 2017 р.

Кожен із нас, хто хоч трішки зацікавлений у своєму успіху в навчанні, роботі чи особистому житті, не раз задумувався про те, як можливо все встигнути, Наше життя є відносно досить коротким, тому ми намагаємося встигнути якомога більше. Дуже часто нам не вдається досягнути бажаного результату, і ми знову спізнюємося на зустріч, не встигаємо виконати поставлені завдання тощо. Що ж робити? Відповідь очевидна: навчіться планувати кожен свій день. Вам може здатися це досить важким та непотрібним способом побороти проблему постійного поспіху та невдач. Та насправді, все дуже просто.
Існують певні правила, що допоможуть вам зробити своє життя простішим. Перш за все, нам слід позбутися так званих "пожирачів часу". Мабуть, кожен з вас зрозумів про що йде мова. Так, я маю на увазі комп'ютер, мобільний телефон, соціальні мережі, телевізор, балаканина по телефоні тощо. Для початку ви можете обмежувати себе у використанні того чи іншого пристрою. Або ж, пообіцяйте собі, що лише тоді, коли ви виконаєте усі поставлені вами завдання, вам можна буде сісти за ноутбук чи зайти у соціальні мережі.
По-друге, вам потрібно змусити себе зробити спочатку те, на що у вас немає жодного бажання. Це називається "методом слона". Як тільки ви розберетеся з найважчою справою, ви відчуватимете себе більш вільним увесь день.
По-третє, візьміть собі за звичку записувати собі всі ваші плани в органайзери (паперові чи електронні). Старайтеся заглядати у них якнайчастіше, щоб нічого не забути.
Існують ще багато різних порад, що допоможуть планувати ваш час набагато ефективніше. Читайте про це у моїх наступних статтях!

Немає коментарів:

Дописати коментар